utorok 15. marca 2016

Slovaci Vpred! Slovacka partija iz Kisaca.

Slovaci Vpred! Kisacani za drzavne fotelje u opstini Backi Petrovac


Ajde malo da analiziramo trenutne "politicke faktore" u borbi za vlast u opstini Backi Petrovac.

Od svih partija koje pretenduju za udeo vlasti (necete me prevariti, gde je moj deo!) u opstini Backi Petrovac, meni licno je "najkoloritnija" (smesni su mi kao cirkus) ova nova slovacka stranka iz Kisaca, te cu poceti sa njima, ostali se ne moraju osecati uskraceni, doci ce i njihov red.

Slovaci Vpred!

Stranka koju svome razmazenom sinu finansira zemljoradnicka porodica iz Kisaca (sam se time nesvestan svoje jadnosti licno hvali predsednik ove stranke u intervjuu slovackim novinama) pretenduje na fotelje i u opstini Backi Petrovac.

U zelji da ga vise ne izdrzavaju mama i tata u 36. godini zivota, dosetio se "uspesni dizajner" iz Kisaca (mislim, meni je tu nesto malkice cudno, uspesan si u necemu ali ne zivis od toga? to se onda zove hobi valjda) kako bi bilo lepo da zaradi za zivot sam samcijat i dokaze roditeljima da ce on imati sta da jede i kad oni vise ne budu mogli raditi na njivi za svog sincica (mamaa, tataaa samo mi isfinansirajte jos samo ovo i pocecu da zaradjujem...).
A kako je mali Perica koji ne zivi u Srbiji cuo, od cega se ovde najbolje zivi? Pa od politike brate!

I tako je covek koji kuci sa decom i suprugom komunicira na srpskom jeziku osnovao stranku koja se "zalaze za bolji polozaj slovaka u Srbiji" (sic!)

Nista novo na ovom svetu, vec smo se nagledali (i gledamo i sada) ovakvih tipova na "politickoj sceni" Srbije, obicno traju jedan izborni ciklus, dok se ne namire i nestanu kao da ih nikad nije ni bilo (3D u Novom Sadu, NOPO anyone?).
Ovakve pojave se obicno ne primaju u Backom Petrovcu (ko se seca GG Kocija Kolara ili GG Jana Hansmana vise?) i zavrsavaju se neslavno u izbornoj noci, posle prebrojavanja glasova. Vec sam pisao o GG Koci & co (Michal Spevak) kao o macijem seksu - ni vece buke ni manjeg k***a!

Ruku na srce ima nekih razlika izmedju njihovih prethodnika i novih "ljubitelja buke", ovi novi nisu GG i ovog puta osim Misa Spevaka u macijem sexu ucestvuje cak i njegov mladji sin koji je peti na gangbang listi odbornika! Doduse ima tu jos nekoliko neiskusnih zavedenih mladih ljudi, koji bi da rese egzistencijalne probleme kroz maciji gangbang politiku, savetovao bih im da pre izbora posete Kocija Kolara/Jana Hansmana da im pomognu u prevladanju post izborne depresije (PID nesto kao PMS), oni imaju velikog iskustva u tome.

Ono sto kolje oci u vezi stranke Slovaci Vpred! Kisacana za fotelje u opstini Backi Petrovac je to da njihov predsednik ne veruje petrovcanima, prva dva clana na listi su rodom iz Kisaca (ali imaju prebivaliste u Glozanu resp. Petrovcu, sto znaci da ako slucajno ova stranka uspe da preskoci prirodni cenzus (od stotinu i nesto glasova)  

NITI JEDAN PETROVCAN NECE BITI ODBORNIK!


Slovaci Vpred!


Cemu onda Kisacka stranka u Backom Petrovcu, pitate se? Evo jedne hipoteze, pretpostavimo sledece:

vredni Kisacki poljoprivrednici finansiraju skolovanje sina, koji je odabrao perspektivno IT zanimanje dizajnera (to je ono kad ides u skolu da naucis da ukomponujes slike i tekst u neku smislenu poruku, ono u cemu prosecno dete u osnovnoj skoli redovno pobedjuje u konkursima za najbolji logo npr.), pametan sincic zavrsi skolu i pocne da radi dizajn ali avaj na konkursima obicno pobedjuju osnovci a nagrade su naravno primerene njihovom uzrastu: neogranicena kolicina zvakacih guma u narednih godinu dana i dve kile cokolade! Tada uspesni dizajner na svojoj kozi oseti cari kapitalizma dok mu krce creva a bogami tu je i porodica koja je takodje gladna...

Pognute glave uspesan dizajner se vraca u Srbiju na grbacu vec vremesnih roditelja, ali sada ne sam vec i sa svojom porodicom i odlucuje da dokaze nevernim Tomama da nece umreti od gladi i pocinje da zaradjuje koru hleba politikom.

I tako uspesan dizajner za drzavu Srbiju, profesionalni Slovak, zastitnik slovacke nacionalne manjine u Srbiji osniva svoju licnu partiju (novcima dobijenim od roditelja) u Kisacu.
Sreca mu se osmehnula tek kad je promenjena gradska vlast u Novom Sadu (SNS & co smenjuje Demokrate & co), kako je novu vlast mnogo nerviralo da im u MZ Kisac demokrate i dalje vladaju nasli su uspesnog dizajnera za drzavu Srbiju, profesionalnog slovaka, trojanskog konja SNS, predsednika partije Slovaci Vpred! pomocu koga su uz razne pritiske konacno uspeli da sa vlasti skinu demokrate (RIP!) a predsedik je zauzvrat konacno postao DIREKTOR! (mama tata vidite me konacno imam svoje pare, - mogu samo da zamislim uzdah olaksanja napacenih roditelja).

Ne lezi vraze, uspesan dizajner za drzavu Srbiju, profesionalni Slovak, trojanski konj SNS-a, zastitnik slovacke nacionalne manjine u Srbiji je ambiciozan covek, hoce vise, zasto bi bio direktor neke sitne ustanove u Kisacu kad on moze vise, (mama tata vidite me, sad cu da budem predsednik, predsednik nacionalnog saveta slovaka - tu ima mnoogo para draga mama) a i plata direktora u Kisacu nije neka.

Tu opet uskace SNS, prepoznavsi da ce tesko imati kao srpska, pretezno nacionalno obojena partija prodju kod slovaka, odlucuju da i oni imaju svoga slovaka (Bracika Kertes, Ana Tomanova Makanova, Rahman Morina anyone?) preko kojega ce kontrolisati slovake u Vojvodini.

Tu lezi i odgovor cemu Slovaci Vpred! Kisacani za fotelje u opstini Backi Petrovac na politickoj sceni Backog Petrovca.

A nemojmo ni zaboraviti mogucnost cenkanja sa glasovima odbornika u Backom Petrovcu (ako SNS-u zafali glas dva da uzme vlast u opstini) za neku fotelju koja se bolje placa, neko direktorsko mesto u vecoj gradskoj firmi Novog Sada (mama tata bicu direktor u Novom Sadu).

*disclaimer

sve ovo je naravno samo hipoteza i razmisljanje jednog obicnog seoskog vola glasaca u Backom Petrovcu.